20. 8. 2012

Pokus o photoshooting - stará vlaková stanica + lúka.

Týmito fotkami sa proste musím pochváliť.
Kedysi, keď som ešte mala záľubu vo fotení - čo tvorilo vážne značnú časť môjho života, žiaľ, nejak ma to prestalo baviť - som vždy snívala o tom, že budem fotiť umelecké fotky ľudí. Lenže nikdy som nemala koho. Kvôli tomuto moje nadšenie k fotografii samotnej nejako opadlo, keďže ma už nebavilo fotiť kvetinky, zvieratká a inú háveď či burinu.
Samozrejme, vtedy som ešte nepoznala moje najdrahšie Acidko. Viete, mať peknú kamošku má jednu výhodu a nevýhodu.
Výhoda =  môžete ju fotiť.
Nevýhoda = dostanete komplexy :-D.
Ale nevadí. Takže prednedávnom som si ju mierne odchytila. Prvé fotky, kde má oblečené šaty, sú fotené mojim "kvalitným" mobilom, ale nie je to také zlé, ako by som čakala. Škoda že som vtedy nemala pri sebe foťák. Vybrali sme sa na priehradu za mojim zapadákovom kde bývam a potom sme prešli kúsok na jednu lúku čo je nablízku.
Druhé fotky, kde má oblečené tričko s A7X,  boli fotené už mojim foťákom (obyčajný digitál - Nikon COOLPIX S230 - ale stačí mi to, resp. nemám na výber). Tie sú z prostredia starej vlakovej stanice, ktorá je tiež v mojom zapadákove. Priznávam, trošku mi stúpal adrenalín keď sme sa tam vnútri pohybovali - kopa neporiadku, každú chvíľu som čakala, že tam niečo na nás padne, alebo niekto napadne nás. Ale stálo to za to, je to vážne poetické miesto. Určite tam chcem ešte s niekým behnúť.
A snáď nebudem zavraždená kvôli tomu, že toto dávam sem.  T_T


Takže dostávam sa k prvým fotkám.






Pri tejto fotke nie je použitý žiadny efekt. Môj mobil to proste takto odfotil. Doteraz nechápeme to svetlo, alebo čo to je.


Vtedy sme sa aj dostali k tej vlakovej stanici, ale vnútri sme boli len chvíľku a aj to len na kúsku, takže fotky len zvonku.






A tu mám druhú časť fotiek, z interiéru vlakovej stanice.







Kritiku samozrejme prijímam ľudia. ;-)

10 komentárov:

  1. Slečna má pekné šaty, klobúčik a topánky by som ale vymenila. Kebyže nepovieš, ani neviem, že boli tie fotky fotené mobilom :D

    Komplexy rozhodne nemáš mať prečo, najlepšie vyzeráš na predposlednej fotke, slečna vyzerá najlepšie asi na poslednej fotke :)

    Ostatné fotky ma až tak nezaujali, myslím, že by bolo lepšie kebyže sa na tých lúčnych fotkách pozerá trošku do objektívu...

    Nuž, neviem. Toľko za mňa, fotografka nie som a ani nebudem, takže nič konštruktívnejšie ti asi nepoviem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je to na fotkách všetko kamoška, ja tam nie som ;-)

      Odstrániť
    2. Jaaj, nejak sa mi nepodobala na tých posledných fotkách ale už vidím! :D

      Odstrániť
  2. Ty fotografie jsou doopravdy moc hezké, jen ty první jsou až moc přesvícené a lesklé (především ty první tři) a vypadají tímpádem jako z filmů devadesátých let. Zbytek je ale velice hezký. Zvláště působivé jsou ty černobílé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, tak mobilem? Tedy klobouk dolů (klobouk nemám, tak vlasy dolů :P), na mobil je to teda dosti kvalitní (a pochopím i to přesvícení, to na mobilu jen tak omezit nejde :))

      Odstrániť
  3. Tie fotky sú skvelé :) A obe ste krásne tak ticho :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Verunko,
    jsi šikovná, nevěřila bych, že jsou tam fotky dělané mobilem.
    Mně se nejvíce líbí ta černobílá, kde je slečna s vějířem a pak ta předposlední, kde jí vlají vlasy.
    Měj se moc hezky! :)
    PS: Kompexy mít opravdu nemusíš!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pěkné fotky. :) Strašně se mi líbí třičko s A7X a ten vějíř a ty šaty. :D Co se týče toho efektu jak nevíš kde se vzal, podle mě je to hodně dobrý. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na těch fotkách bych ani nespoznala, že jsou mobilem, povedli se.^^ A kámošce šaty i tričko s A7X škaredě závidím :D

    OdpovedaťOdstrániť